Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2019 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив

/КРОСС/ Арест след жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив. Автомобил с четирима младежи се блъсна в уличен стълб. Двама от тях загинаха при инцидента, а полицията задържа бащата на 19-годишния водач.

"Механизмът по това как бащата е дал колата на сина си е изяснен на етап обяснения от родителя. Той е предоставил ключовете на брата на водача, който също е неправоспособен, както и самия водач. Ако бъде установено, че задържания баща е съзнавал, че автомобила ще бъде управляван от другия му син, който е бил в крайна сметка водач, той ще се понесе наказателната отговорност", това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По показанията на досега разпитаните свидетели, действително е имало купон, в който младежите качили се след това в автомобила са участвали.

По назначените осем съдебно-химични експертизи, резултатите от кръвните им проби ще бъдат готови в рамките на деня, доколкото разбрах от самите вещи лица и тогава ще стане ясно дали са били употребили алкохол или други наркотични вещества, каза още окръжният прокурор.