Британският премиер Борис Джонсън беше обвинен и в сексуално посегателство
Секция: СВЯТ
30 Септември 2019 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британският премиер Борис Джонсън беше обвинен и в сексуално посегателство

/КРОСС/ Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за да обсъдят всички парламентарни механизми за спиране на Брекзит без сделка. В същото време в Манчестър втори ден продължава конгреса на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, срещу който беше повдигнато поредно обвинение – този път в сексуално посегателство. 

Усилено се говори, че опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие в премиера. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че е готов да оглави временно правителство, ако Борис Джонсън бъде отстранен от Даунинг стрийт.

Консерваторите междувременно втвърдиха позициите си през първия ден на годишния партиен конгрес с изявления от рода, че отлагането на Брекзит е по-опасно от излизането от ЕС без сделка на 31 октомври.

Лидерът на партията и премиер на страната Борис Джонсън по-рано отхвърли обвиненията, че с използвания от него език насажда омраза, а напротив, каза, че е „модел за въздържаност, когато става дума за езика в дебата за Брекзит“.

Междувременно срещу премиера беше повдигнато ново обвинение. Журналистката Шарлът Едуардс писа в „Сънди таймс“, че през 1999 година по време на частен обяд в офиса на списание „Спектейтър“, Борис Джонсън я е опипал под масата. По това време Джонсън е бил редактор на списанието. От Даунинг стрий отрекоха твърденията на журналистката.

По-рано Борис Джонсън отрече и едно друго обвинение – това, че е бил в конфликт на интереси заради контактите си с американската бизнесдама Дженифър Аркюри, която е получила 126 000 паунда обществени пари по времето, когато той е бил кмет на Лондон.