Премиера на „Жокера“ в Холивуд: Филмът разбуни духовете
Секция: Шоубизнес
30 Септември 2019 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиера на „Жокера“ в Холивуд: Филмът разбуни духовете

/КРОСС/ Снощи беше премиерата на „Жокера“ в Холивуд.

Десетки звезди преминаха по червения килим  на TCL Chinese Theatre IMAX в меката на киното.

Хоакин Филипс, който е в главната роля също беше там, заедно с режисьора Тод Филипс и много други участници в лентата.

Много малко журналисти бяха допуснати до прожекцията, което засили опасенията, че филмът е изпълнен с насилие. Филмът е категоризиран като 18+.

Списание „Варайъти“ съобщава, че достъпът на фотографи и оператори до премиерата е бил ограничен, а интервютата – отказани.

Преди няколко дни Робърт де Ниро леко повдигна завесата. Де Ниро влиза в ролята на телевизионен водещ, който играе важна роля в историята на Артър Флек (Хоакин Финикс). Той похвали Финикс, но допълни, че не му харесва какво му причинява във филма. Ясно е, че в „Жокера“ ще има доста насилие.

По-специално две сцени са изключително тревожни. В едната, Артър Флек (Финикс) внезапно застрелва колегата си в т.н. „падане на пердето“, а реализмът поразява зрителя. В друг – бунтове избухват, когато тълпата се явява в подкрепа на този психопат. Тези сцени, твърдят критиците, преминават линията.

„Жокер“ е историята на Тод Филипс за героя, който ще се превърне във врагът на Батман.

Но за разлика от други филми за Батман този не е базиран на комикс.

Голямата значимост на „Жокер“ е именно в това: той хвърля ръкавица на жанра, който доминира в Холивуд през последните две десетилетия – за супергероите, навлизайки в собствената им територия сякаш за да им каже: достатъчно, време е да видим насилието такова, каквото е.

Той се занимава с истинското, а не с нереалното, с правдоподобието, а не с невероятното, с вероятното, а не с невъзможното. И това прави с изключително дръзновение, ограничавайки сюжета до най-основните елементи – да се съсредоточи върху характера, по-богат, по-страшен и по-разстройващ от всички, които сме виждали в света на супергероите.

Премиерата на филма у нас е на 4-ти октомври.