Текстилната компания Йорг 2915 избра екологично чистата енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2019 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Текстилната компания Йорг 2915 избра екологично чистата енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

/КРОСС/ От 01.08.2019 г., фирма Йорг 2915 ООДспециализирана в производството и търговията с висококачествени мъжки, дамски и детски чорапи, използва 100% екологично чиста електрическа енергия в своите производствени и административни сгради. Удостоверението за зелена енергия беше връчено през септември на г-жа Иглика Йоргова, съсобственик и управител, от Богомил Недевски, Началник отдел Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.

Йорг 2915 e разпознаваемо име в текстилния бранш. Стартирала своя бизнес през 1999 г. като малка семейна фирма, работеща по поръчки на чуждестранни дизайнери, днес компанията има две собствени марки чорапи, създадени в България – Pirin Hill Socks и спортния бранд Try to fly. Младият екип на русенската фирма черпи своето вдъхновение от естествената красота на българската природа, използва нейните живи форми и цветови комбинации в дизайнерските си модели. Със закупуването на енергия, произведена от възобновяеми източници, фирма Йорг 2915 ООД изразява намерението си да бъде активен съмишленик и партньор на енергийния търговец в стремежа към по-чиста и красива околна среда.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които се прехвърлят на името на клиента в регистъра на Агенцията.