Джокович вече знае какво не му достига да е шампион в сумо (ВИДЕО)
Секция: СПОРТ
30 Септември 2019 12:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джокович вече знае какво не му достига да е шампион в сумо (ВИДЕО)

/КРОСС/ Когато си в Япония, правиш като японците...

Новак Джокович перифразира популярната фраза, изречена за Рим, за да се пробва в най-традиционния от спортовете в страната. Световният №1 в тениса е в Токио за турнир, но имаше ден почивка и го използва за сумо.

Той посети комплекса Риогоку Едо-Норен, който освен ресторанти и увеселения, разполага и с дохио - арена за спорта, пред който Япония се прекланя.

Ноле изгледа сутрешната тренировка на сумистите, а след това се качи на дохио, за да се пробва в някои движения и дори - контакт и опит за изтласкване на един от асовете.

Е, не се получи. Звездата на тениса обаче се забавляваше, а огромните спортисти също влязоха в шоуто и му показваха техники.

"Вчера говорих с баща ми по телефона и му казах, че ще ходя на сумо - грееше в усмивка Джокера. - Като дете гледах този спорт с него и братята ми в Събия през 90-те години, окобено мачовете на Акебоно Йокозуна. Къде беше днес да ме види колко съм голям и силен?

Сумо е свещен спорт в Япония. Имах честта да опитам какво е да си там, срещу тези бойци. Имах малък дефицит в теглото, още няколко килограма отгоре и съм готов! Но бях много близо до поместя един от сумистите на 1 сантиметър!

Те казват, че приемат поне по 10 000 калории на ден, за да са толкова големи и силни. Не знам дали мога да правя това, ако трябва да съм честен. Но те не са само грамадни, а и много подвижни и ловки".

Ноле започва участието си в Токио срещу Алексей Попирин (Австралия) в първия кръг на турнира. Това ще е първият му двубой на сингъл след отказването с травма на US Open. 

video: https://www.youtube.com/watch?v=x7M4neDihQA