Японската перкусионистка Ерико Даимо и нейната огнена маримба идват в България
Секция: КУЛТУРА
30 Септември 2019 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Японската перкусионистка Ерико Даимо и нейната огнена маримба идват в България

/КРОСС/ Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири за първи път в София на 10 октомври. Специално за нейният концерт в Зала България ще бъде осигурена “Marimba One” – инструмент, който идва от Щатите и е създаден в работилницата на най-добрата фирма, специализирана в производството на маримба.

За Ерико Даимо казват, че изпълненията й винаги са силно впечатляващи. Деликатната перкусионистка заразява с енергията, ентусиазма си и превъзходна динамика, а след концертите ѝ публиката никога не я оставя да си тръгне без поне още един омагьосващ бис. Даимо регулярно получава покани за солови изпълнения в концертите на Ирландския национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и др. Правила е рецитали и майсторски класове в някои от найизвестните фестивали на перкусиите днес в Италия, Мексико, Северна Америка, Париж (Франция), Белгия, Корея, Токио и др.

На 10 октомври японската пекусионистка ще свири за първи път в София с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна. На таланта на Даимо ще се насладим в “Lauda concertata” за маримба и оркестър на Акира Ифукубе. "Симфония No 5" на Сергей Прокофиев и “Контрасти” на Георги Минчев ще чуем в изпълнение на Софийската филхармония.

Билети за концерта “Ерико Даимо и огнената маримба” ще откриете на касата на Зала България, в мрежата на ивентим и ипей, а цените са от 12 до 25 лв.