Предстоящи събития в страната за 1 октомври
Секция: Предстоящи събития
01 Октомври 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 1 октомври

/КРОСС/ *** София

От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет ще бъде официално открита академичната учебна година на найстарото висше училище в България.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще проведе среща на „Дондуков" 2 с първия заместник министър-председател на Социалистическа република Виетнам Чъонг Хоа Бин.

От 11:00 часа, с тържествена церемония Академията на МВР ще отбележи 50 години от създаването на Висшата специална школа и началото на учебната 2019/2020 година.

От 11.00 часа УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще отчете дейността на проекта „Координиран мултисекторен отговор към домашното насилие, чрез въвеждане на основен пакет от услуги".

От 13.30 часа в сградата на Агенцията за ядрено регулиране, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в официалното връчване на лиценз за удължаване срока на експлоатация на шести блок на АЕЦ „Козлодуй".

От 13.30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР) Зорница Русинова ще посети Дома за стари хора „Надежда".

От 15.30 в зала 238 Комисията по правни въпроси към 44-ото Народно събрание ще проведе заседание.

От 16.00 часа Нейно кралско височество Дана Фирас, принцеса на Йордания, и министърът на туризма Николина Ангелкова ще посетят Рилския манастир.

От 17.00 часа в хотел „Хилтън" президентът Румен Радев ще участва във форум „30 години от промяната" по повод 25-ата годишнина на Фондация „Фридрих Еберт" в България. На форума ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

От 18.00 часа в Централния военен клуб в столицата официално ще бъде представена новата книга на Красимир Каракачанов, посветена на легендарния водач на ВМРО Тодор
Александров.

*** Бургас

От 11:00 часа в пространството около Часовника "Движение България на гражданите"-Бургас ще открие предизборната си шатра (павилион), с което ще даде официален старт на
кампанията си.

*** Велико Търново

От 11.00 часа пред Ректората на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде дадено тържествено начало на новата академична година.

*** Пловдив

В 11.30 часа в Многофункционалния социален център при БЧК ще стартира Обществена трапезария, в която 70 възрастни хора ще получават топъл обяд ежедневно.

*** Първомай

От 11.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва в официалното откриване на новите производствени мощности на предприятието „Булконс
Първомай" ООД.

*** Русе

От 10.00 часа в зала „Свети Георги" на Областната администрация ще се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия.

*** Смолян

От 14:00 часа, в зала 201 на Областна администрация Смолян, Постоянната областна епизоотична комисия ще проведе заседание в разширен състав, във връзка със появата и разпространението на болестта Африканска чума по свинете.

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 2 на областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.