Ивет Лалова е на полуфинал на 200 метра в Доха
Секция: СПОРТ
01 Октомври 2019 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивет Лалова е на полуфинал на 200 метра в Доха

/КРОСС/ Ивет Лалова започна успешно участието си на световното първенство по лека атлетика в Доха, като се класира за полуфиналите на 200 метра. Българката спечели серията си и безпроблемно мина напред.

Ивет Лалова бяга за 22.79 секунди, като изпревари британката Джоди Уилямс (22.80). На трето място във втората серия завърши представителката на Швейцария Муджинга Камбунджи.

За 35-годишната българка това е седмо поредно участие на световно първенство. Тя завърши седма преди четири години.

Полуфиналите на 200 метра са във вторник. За тях се класираха почти всички фаворитки: олимпиийската шампионка от Рио Илейн Томпсън (Ямайка), американките Британи Браун и Дезире Брайънт, както и британката Дайна Ашър-Смит, която записа най-доброто време в сериите – 22.32 секунди.

През сезона Лалова има постижение от 22.45 секунди. То бе регистрирано на балканското първенство в Правец в началото на септември.

Без двете най-добри от Лондон 2017

В Доха не стартираха световната шампионка от Лондон 2017 Дафне Схипърс и нейната подгласничка Мари-Жозе Та Лу. Схипърс получи контузия преди финала на 100 метра. Та Лу завърши трета на 100 метра, но се оправда с умора.