Георги Рачев: Няма да има сняг през октомври
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2019 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Рачев: Няма да има сняг през октомври

/КРОСС/ "Няма да има сняг през октомври, първите снеговалежи се очакват в началото на месец ноември", това заяви климатологът проф. Георги Рачев в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”. 

"В четвъртък температурите ще паднат  до 16 градуса. Няма да са толкова трагични градусите. Есента е златна. Октомври не обещава сняг. Есента ще е по-топла с един градус от нормалното, каза още той. В България е много сухо и продължава засушаването, валежите бяха и са под нормата. Очаква ни топла зима за Европа и нормална за България. Ще бъде малко по-топло от нормалното. Валежите ще бъдат около нормата", допълни климатологът.

"Грета Тунберг представлява едно явление, което разбуни духовете. Тя трябва да отиде на училище и да беседва със съучениците си като едно 16-годишно момиче. Ние имаме проблем, но не можем да се борим с климатичните промени. Преувеличен е начинът, по който се поднасят те. Не може едно дете, без ясно изразена визия и ценности, да излиза и да казва, че сме ѝ откраднали детството", допълни Рачев. 

"Можем да живеем в по-чиста планета, по-добре и по-богато и без да се връщаме по дърветата", каза още климатологът.