Весела Лечева: Аз съм търновка и родният ми град е изключително важен за мен
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2019 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Весела Лечева: Аз съм търновка и родният ми град е изключително важен за мен

/КРОСС/ „Велико Търново има нужда от нова енергия и различно управление, което не зависи от корпоративни и лобистки интереси и партийни централи. Управление с размах, воля и характер. Аз съм търновка и родният ми град е изключително важен за мен. В Търново съм израснала и формирах качествата си под грижите на моите възпитатели и учители“. Това каза кандидатът за кмет на община Велико Търново Весела Лечева пред Нова телевизия.

Тя добави, че Велико Търново е национално богатство и емблематичен град за България и затова трябва да има своето достойно място по отношение на икономическите му показатели и благосъстоянието на великотърновци.

„Велико Търново трябва да успява, както съм успявала и аз. Разчитам на почтена, ясна и открита кампания, защото има много ясни политики и цели, които трябва да покажем пред хората“, категорична бе Лечева.

Весела Лечева каза още, че за да се чувстват жителите на Велико Търново добре и за да живеят добре е изключително важно какви са икономическите показатели на общината.

„Днес Търново е с показатели под средните за страната. Доходите са един от най-големите проблеми за жителите на града. Самите те го наричат град на 500-те лева“, коментира тя.

Кандидатът за кмет поясни, че това се случва заради липсата на управленски капацитет и невъзможността да се определят икономическите възможности на града.

„Много ясно трябва да бъдат формулирани предимствата на града, които да дадат перспектива на Велико Търново. Едно от тях е туризмът, който може да носи добри доходи и възможности за жителите на Велико Търново. Той води след себе си съпътстващи дейности и услуги. Ако достигнем средните за България нива, в града ще влизат 25 млн. лв. Днес обаче един турист оставя следно 65 лв. дневно за престоя си в града. Това е четири пъти по-малко от средните за страната нива и вместо 25 млн. лв., в града остават само 5 млн. лв.“, каза още Весела Лечева.

Тя коментира, че общината няма изградена стратегия за развитие на туризма и се работи на парче.

Лечева обърна внимание и на демографския проблем в града, който по думите й се задълбочава.

Тя припомни, че в програмата на левицата се предлага специален социален пакет, който да осигури грижа и подкрепа за младите семейства.

Кандидатът за кмет на Велико Търново от левицата посочи още, че културно-историческо наследство e най-ценният капитал на обществото.

Весела Лечева каза, че за неговото опазване и възстановяване не са били осигурени достатъчно средства и програми.