Ива Вълчева: Работа се върши от екип от съмишленици и професионалисти
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2019 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ива Вълчева: Работа се върши от екип от съмишленици и професионалисти

/КРОСС/ Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Хисаря. На тържеството, което беше организирано на площадката пред ресторант „Фонтана“ присъстваха приятели, членове и симпатизанти на левицата. За да подкрепят местните кандидати, за откриването на кампанията бяха пристигнали проф. Иво Христов – депутат от БСП, членовете на НС на БСП Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и Галин Дурев – областен коорданатор на БСП за Пловдивска област.

С приветствие към гостите се обърна председателят на Хисарската структура на БСП Пенчо Шапков.

Той акцентира на факта, че всички кандидати за кметове на Хисаря и селата в общината дават в предизборните си плаформи щедри обещания на килограм. Предишните кметски мандати в Хисаря, особено последните два, затвърждават впечатлението, че нищо от поетите в предизборните кампании ангажименти не се изпълнява.

„Българският народ е чул много обещания, видял е всякакви политически субекти в обществения живот. Много обещания ще чуете и в сегашната предизборна кампания.“, подчерта Шапков и допълни: „Ако сегашните кандидати за власт изпълнят всичките си обещания, трябва съвсем скоро по улиците на Хисаря и по селата да потекат реки от мед и масло, а от чешмите да се леят вино и ракия. Затова в нашата програма за управление на Хисаря за периода 2019-2023 г. ние сме заложили на реализма и реалното изпълнение на задачите.“, заключи Пенчо Шапков.

След това председателят на ОбС на БСП представи пред събраното множество кандидатурите на БСП за кметове по места. В село Красново за втори мандат ще се състезава отново досегашният кмет на селото Цвятко Истилянов, за Старо Железаре безапелационен фаворит отново е Илия Тонов, който се очаква да бъде избран за четвърти мандат. Битката за кметския стол от името на БСП в село Паничери повежда Веска Пашкулова.

Кандидат за кмет на Хисаря е Ива Вълчева – експерт в сферата на туризма, дългогодишен общински съветник и в последната година и половина – председател на Общинския съвет в Хисаря.

Тя очерта главните проблеми на Хисаря и околните села като представи и част от акцентите в програмата си за управление.

„Силно вярвам, че работа се върши от екип от съмишленици, както и от добре подготвени професионалисти. Смятам, че хората от нашата листа за общински съветници са именно такива.“ подчерта Вълчева. „Хисаря е основна туристическа дестинация и един от най-известните СПА центрове в България. За жалост в очите на туристите, Хисаря е един западнал, лошо поддържан град с разбити улици, изоставени и рушащи се къщи и преливащи от смет конейнери в целия град.“. Така описа Вълчева състоянието на града.

Възраждането на местната икономика, създаване на благоприятна бизнес-среда, подобряването на инфраструктурата, чистотата, поддържането на паркове и градини, политики по отношение на възрастните хора и младите семейства, политики по отношение на възраждане на местните спортове, запазване на културните институти, подкрепа на читалищата и работа по създаването на нови фестивали и атракции- това са само част от намеренията в програмата за управление на кандидата на Коалиция „БСП за България“.

Ива Вълчева подчерта, че досегашното управление на Хисарска община е довело града до тежки финансови дефицити и пое личен ангажимент за открито и честно управление, за регулярни тримесечни отчети пред гражданите, които са коректив на всяко управление.

„За нас е важно да се вслушваме непрекъснато в проблемите на хората“, подчера Ива Вълчева. Не може да се управляват хора, когато си капсулиран и нямаш комуникация с тях", допълни тя.

Успех на кампанията на Колация "БСП за България" пожелаха и гостите – проф. Иво Христов и Янаки Стоилов. След привествията Пенчо Шапков – председател на ОбС на БСП представи и листата за общински съветници. „При подредбата сме търсили баланса.“, подчерта Шапков. „Сред кандидатите ни за общински съветници има много млади, добре образовани хора, професионалисти в своята област. Присъстват и хора от по-средното поколение, които имат натрупан житейски и административен опит“, отбеляза Шапков.