Тихомир Иванов и Ивет Лалова ще участват в Доха днес
Секция: СПОРТ
01 Октомври 2019 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тихомир Иванов и Ивет Лалова ще участват в Доха днес

/КРОСС/ Двама български лекоатлети ще участват днес на световното първенство в катарската столица Доха.

Тихомир Иванов ще стартира в 16:50 часа в квалификациите на скок на височина. Той е в първа група, в която са 15 състезатели, а общо 31 скачачи ще се борят за място на финала. За него квалификационната норма е 231 см, а ако не бъде покрита от 12 човека, ще се допълни с най-добрите постижения под тази височина, докато се запълни дузината. Тази година Иванов има 230 см, а 231 см е личният му рекорд.

Ивет Лалова-Колио е на полуфинал на 200 метра. Днес тя ще бяга във втора серия от 21:43 часа. Участващата на седмо поредно световно софиянка е както вчера в седми коридор. Фаворитка в серията е стартиращата на шеста пътека олимпийска шампионка от Рио на 100 и 200 м Илейн Томсън от Ямайка, която тази година има 22:00 секунди. Най-вероятно, 35-годишната Ивет ще се бори за второто място, също даващо право на участие на финал, с американката Бет Добин и британката Бет Добин. Освен първите две от трите серии за финала в сряда се класират и спринтьорките, дали най-добрите две времена от останалите-

„Беше важно да победя в серията си, защото двете спринтьорки,  които бяха неотлъчно до мен (Джоди Уиляма и Муджинка Камбунджи) не са случайни. Да, влизат първите три от серията, но победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите. Така че това беше важна победа“, заяви снощи Лалова пред пратеничката на BGAthletic.com Яна Касова.

„Честно да ви кажа, още когато излезе програмата и виждайки, че няма никаква почивка, аз знаех, че неизбежно трябва да избирам между двете дисциплини, защото ще бъде много трудно да се направят и 100 м и 200 м. С Та Лу сме с един мендижър и от него знам, че тя до 4:30 часа тази нощ е била на допинг контрол, пресконференции и всичко останало. Т.е. знаех, че бягане на 100 м води със себе си много умора, което с нищо не помага, когато на следващия ден започва 200 м. Така беше и с мъжете – много се умориха. Знам, че съм добре и нямам право на грешки и затова трябва да си подредя нещата правилно. Стискайте палци за полуфинала“, добави Ивет.

Тази вечер на празния свръхмодерен стадион в Доха ще бъдат определени шампионите на овчарски скок, 3000 метра с препятствия, 800 и 200 метра при мъжете, както и на копие при жените.