Георги Йорданов и младежи от район "Студентски" се включиха в "Капачки за бъдеще"
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2019 15:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Йорданов и младежи от район "Студентски" се включиха в "Капачки за бъдеще"

/КРОСС/ Младежкото обединение в Българската социалистическа партия, район "Студентски" за трети път тази година се включи в кампанията "Капачки за бъдеще". На паркинга на площад Батенберг, на мястото на бившия мавзолей се беше събрало множество от доброволци и хора, които предаваха събралите капачки. Кампанията е на по-малко от две години, но успя да събере огромно обществено внимание. Очевидно в гражданите има усещане за отсъствие на публичните власти - държавни и общински - в социалната сфера. 

В инициативата се включи кандидатът за районен кмет Георги Йорданов. "Социалният ангажимент на младежите към обществото трябва да бъде възпитаван. Активността трябва да бъде пример за всички, защото сме част от едно цяло" коментира той и допълни, че не би трябвало в държава членка на ЕС болниците да имат недостиг на животоспасяваща апаратура.  

Николай Бериевски - националният председател на Младежкото обединение и член на район "Студентски" каза, че "всички заедно трябва да живеем в тази държава. Радвам се, че виждам толкова много млади хора тук. Кара ме да вярвам в бъдещето".

В инициативата се включиха и други младежи от района. Предадените 17 килограма пластмаса ще бъдат извозени от организаторите на кампанията до рециклатор и ще бъдат преработени.  Събраните средства ще отидат за закупуването на нов ковьоз за здравно заведение, което има нужда.