Мозъкът работи най-добре през есента
Секция: Здраве
02 Октомври 2019 11:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мозъкът работи най-добре през есента

/КРОСС/ Силата на човек може да варира от сезон до сезон, но пикът на когнитивната активност е през есента. Това показват резултатите от проучване на учени от САЩ, Канада, Франция и Израел. Те са провели когнитивни тестове и тестове за концентрация сред 3 500 респонденти, над 60 години, съобщава Кофи Пауз.

Резултатите показват, че мозъкът им е достигнал максимално ниво на работа някъде в края на лятото и началото на есента. Те смятат, че резултатите може да са повлияни от светлината, температурата, нивата на хормоните или нивата на витамин D.

Онези, които са участвали в когнитивните тестове през зимата, са били с 30% по-склонни към когнитивно увреждане или деменция.

Макар да не са сигурни в истинската причина, поради която резултатите са такива, д-р Лим и други учени от екипа твърдят, че това проучване отваря нови възможности за разбиране как мозъкът достига своя връх. Това би могло да помогне в научните изследвания, за да се предотврати или поне да се намали развитието на болестта на Алцхаймер.