Потопете се в Slow Cinema - новия сингъл на JIN MONIC
Секция: КУЛТУРА
03 Октомври 2019 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потопете се в Slow Cinema - новия сингъл на JIN MONIC

/КРОСС/ Новата песен на JIN MONIC - Slow Cinema е вече факт и от днес меломаните могат да я намерят в Spotify и в останалите музикални платформи, a също и с прекрасно видео към нея в You tube. Екстравагантна, стилна, много различна, но в същото време абсолютно "в техен стил", песeнта Slow Cinema е поредната висока топка, която бандата подхвъля със замах към феновете си. Запомняща се, мелодична и танцувална, тя звучи още по-симпатично и в унисон със стилното си лирик видео. То е дело на София Добрева и е по текст на самата песен. Автор на музиката е Боян, а текстът е на Николай от бандата. Ключови детайли в песента са дело на Благо от Hayes&Y. Форматът лирик видео напоследък се използва често и от някои световни инди изпълнители. Ето че и българска инди банда в лицето на JIN MONIC, може да се похвали с подобно видео и то от най-висока класа и стил.

"Работихме по "Slow Cinema" в последните три години (с няколко прекъсвания) и сме изключително доволни от финалния вариант. Голяма заслуга за това има и нашият тонрежисьор - Десо Велчев, който успя да чуе и да сбъдне всичките ни желания", споделят момчетата от JIN MONIC. "Вярваме, че парчето пасва добре като смисъл и звучене точно на този период от годината, в който лятото тъкмо си отиде и всички сме леко замаяни от сблъсъка с хладната меланхолия на есента", добавят още те.

JIN MONIC е част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на Жоро от Остава, който е ко-продуцент на новото парче, заедно с Благо от Hayes&Y. Групата се събира през 2011 г. и до днес това са: Николай (вокал), Ивайло (китара), Боян (китара), Джокич (бас) и Георги (барабани). Първият им сингъл „Sober Face" е от 2015 г. и е последван от синглите „Esus" и „You Stay Blue". През 2016 г. излиза първият им едноименен албум, а през 2018 г. излиза EP-то „Candy Coated" с видео клип към едноимената песен. Парчето влиза под №1 в класацията "ТОП 20" на БНР и остава там две поредни седмици. В началото на 2019 г. бандата пусна песента "Saline" заедно с нестандартно видео към нея, снимано изцяло с камерата на мобилен телефон. Ко-режисирано от Боян (китарист в групата) и Магдалина Дианова (художник и аниматор) - резултатът е повече от интересен. Подходът на бандата и към Slow Cinema продължава да е в духа на нестандартното, подчервавайки и залагайки на стилно музикално и визуално присъствие.