Временната комисия за теча на данни от НАП удължи срока си
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2019 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Временната комисия за теча на данни от НАП удължи срока си

/КРОСС/ Временната анкетна комисия за теча на данни от НАП ще продължи работата си до 30 ноември. Участващите в комисията решиха единодушно да удължат срока, тъй като има още работа по изясняване на всички факти и обстоятелства около източванете на информация от електронните бази данни на НАП.

Друг мотив бе, че заради лятната депутатска ваканция на практика комисията не е работила 1 месец.

"За времето на работа на комисията до момента са проведени четири заседания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за защита на личните данни, представители на Държавна агенция „Електронно управление", Апелативната специализирана прокуратура и на Специализираната прокуратура.

Идеята е да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, на Висшия адвокатски съвет, Асоциацията на банките, Асоциацията на фирмите, предоставящи бързи кредити и на други институции, за да се установи наличието на проблеми, свързани с ежедневната дейност, причинени от теча на данни на НАП", обясни председателят на комисията Красимир Ципов.

На заключителните заседания ще бъдат изслушани, освен НАП, и представители на Министерството на финансите, стана ясно още.