Четирима убити при нападение срещу полицаи в Париж
Секция: СВЯТ
03 Октомври 2019 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима убити при нападение срещу полицаи в Париж

/КРОСС/ Мъж, въоръжен с нож, нападна полицаи в префектурата на Париж. Нападателят е убит, съобщиха двама източници пред "Ройтерс". Информацията все още е противоречива и няма потвърждение от властите. Според френския телевизионен канал BFM TV един полицай е сериозно пострадал при атаката. Говорител на парижката полиция отказа коментар.

По информация на АП, позовавайки се на представител на полицейски синдикат, двама полицаи са пострадали при атаката. Мъжът влязъл в двора на централата на полицията, която се намира на Ile de la Cité в центъра на френската столица.

По информация на "Фигаро" при нападението са загинали двама души - един полицай и извършителят на престъплението. Отбелязва се, че общо са атакувани петима души, включително няколко жени.

FRANCE 24 съобщава за най-малко двама убити полицаи. Други най-малко петима са ранени, един от тях е в тежко състояние. Телевизията допълва, че извършителят на престъплението, който е полицай, е убит при атаката.

Местни медии информират, че мъжът е атакувал няколко души с нож преди да бъде застрелян от полицаи. Френски медии, позовавайки се на източници, съобщават за четирима загинали при атаката, но не е ясно дали жертвите са полицаи или цивилни служители.

Източници заявиха пред АФП, че мъжът, работил като служител в централата на полицията, е застрелян в двора на сградата, която се намира до катедралата "Нотр Дам".

Източници от полицията съобщиха, че атаката може да е свързана с отмъщение заради разследване. Според АФП и "Фигаро" нападателят е бил административен служител. Вероятно става въпрос за уреждане на лични сметки, а не за тероризъм.Парижката метростанция до централата на полицията е затворена от съображения за сигурност, съобщават от транспортния оператор RATP.
Нападението е извършено около 13,00 часа местно време.

Вътрешният министър Кристоф Кастанер е на мястото на атаката.

По непотвърдена информация нападателят е работил в централата на полицията.