Следващият iPhone ще се появи през пролетта на 2020 г.
Секция: Технологии
04 Октомври 2019 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Следващият iPhone ще се появи през пролетта на 2020 г.

/КРОСС/ iPhone е добър телефон, но много скъп и това отблъсква много потребители. В опит да увеличи потенциалните си клиенти, Apple подготвя нов модел на iPhone, който ще представи доста по-рано от обикновено - още през първото тримесечие на 2020 г.

Microsoft се завръща при смартфоните
Това твърди анализаторът Минг-Чи Куо, който е известен със своите прогнози и сравнително точни източници за плановете на Apple. Куо казва, че Apple подготвя нов, по-евтин модел на iPhone с цел да привлече именно притежателите на по-стари устройства, съобщава 9to5mac.

Целта на Apple е да продаде поне 30 млн. броя от новия модел още през 2020 г. Моделът вероятно ще се казва iPhone SE 2, като на практика ще е обновена версия на iPhone 8 от 2017 г.

Apple иска да намери баланс между актуален хардуер, но и достъпна цена. Компанията все още продава оригиналния iPhone 8, но на доста по-ниска цена - около 450 долара.

Какво трябва да знаем за новата iPadOS

Google отговаря на Apple Arcade със своя услуга

Според Куо новият модел ще замени именно това предложение на компанията. Обновеният iPhone SE2 вероятно ще има същия дизайн като iPhone 8, но с много по-новия процесор A13, както и с повече оперативна памет - 3GB. Това ще позволи на притежателите му да се възползват от новите възможности на iOS 13 и да разполагат с телефон с достатъчно мощен хардуер, който да е адекватен за модерните приложения и сайтове.

Останалите характеристики на новия iPhone вероятно ще са по-скромни. Очаква се телефонът да има 4,7-инчов LCD дисплей, като вероятно ще се завърне и хардуерният Home бутон с Touch ID сензор за пръстов отпечатък. Най-вероятно няма да се предлага лицевото разпознаване на Face ID с идея цената на модела да може да е максимално ниска.

Новият модел ще е съвместим и с технологии като добавена реалност и новата услуга за игри Apple Arcade. Именно затова Apple очаква голям интерес към устройството от потребители, които искат да използват тези услуги, но нямат нужда от всички премиум технологии и функции на по-скъпите модели на iPhone. Както винаги, Apple не е коментирала темата.