Открива се международното изложение „Световно образование“
Секция: Наука
04 Октомври 2019 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Открива се международното изложение „Световно образование“

/КРОСС/ На 5 и 6 октомври, 2019 г. (събота и неделя) от в зала 3 на НДК от 10 ч. до 17 ч. ще се проведе най-голямото международно консултантско изложение в България - „Световно образование" с участие на повече от 70 образователни институции от цял свят.

Изложението дава началото на кандидатстудентската кампания за западни университети за следващата академична година, където сроковете за кандидатстване са по-ранни. Специализирани центрове ще предоставят информация и подготвят кандидатурите на ученици за най-популярни дестинации като Великобритания, Холандия ,Дания, Германия, Австрия, Франция, Испания и Италия.
Други акценти в програмата:

Образование по време на Брекзит - пътят към обединеното кралство;
Финансиране на образованието в чужбина - планиране и подготовка;
Как да открия своята мечтаната професия? - кариерен център представя специализирани продукти като Кариерен навигатор, тестът MyUniChoices и „Оксбридж" курс за амбициозните ученици
Академичен или практически университет в Холандия - как да избера?
Образование в САЩ и Канада - фондация Fulbright със стипендия за ученици от 11 клас до 5000 долара и пълни стипендии за магистърски и докторантски програми;
Експресен курс по мотивационно писмо - основата на успешното кандидатстване
Ранно записване за летни езикови курсове и първите оферти за зимни езикови лагери в Испания, Швейцария, Германия и Великобритания.

Нови краткосрочни програми от месец, 6 месеца и година за българчета в елитни западни училища;
Входът на изложението е свободен, като се препоръчва предварителна регистрация на www.world-education.eu, където има и повече подробности за програмата, участниците и презентациите.
Изложението в София се посещава от над 3000 семейства с деца във възрастови групи от 8 до 18 години, кандидати за образование в чужбина.