Кирил Ананиев: Няма основание да си подавам оставката
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Октомври 2019 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Ананиев: Няма основание да си подавам оставката

/КРОСС/ Оставка се дава тогава, когато човек е сбъркал нещо или тогава, когато не е изпълнил нещо, което му е предвидено по закон. Аз съм убеден и считам, че такова нещо не съм допуснал, така че няма основание да си подавам оставката. Това каза здравният министър Кирил Ананиев, информира БНТ.


Ананиев заедно с управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев и члена в Надзорния съвет на Касата проф. Григор Димитров бяха извикани на спешна среща при премиера и финансовия министър заради обещаните пари на медицинските сестри.

След нея Ананиев отново обясни бюджетната схема, по която са отпуснати средствата за здравеопазване.

Правителството искаше да осигури необходимия ресурс и го направихме чрез изменение на цените на клиничните пътеки през бюджета на НЗОК, добави Ананиев.

Потвърждавам, че 50 млн. лв. са влезли допълнително в системата. Тези 50 млн. лева отидоха в системата на здравеопазването, заяви от своя страна управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев.

Цените на 121 клинични пътеки са увеличени в различни ценови диапазони - от 10 до 30%. Отделиха се средства за скенери, за раждания, каза и проф. Димитров.

Ресурсът за болнична помощ за догодина ще е по-голям, обеща Ананиев.