Група от осем души опита да приватизира руски завод чрез въоръжено нападение
Секция: СВЯТ
05 Октомври 2019 10:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Група от осем души опита да приватизира руски завод чрез въоръжено нападение

/КРОСС/ Въоръжена група нападна „Кубански заводи" в руския Краснодарски край, с цел да го приватизира, съобщава БГНЕС. Произшествието е станало в южния град Славянск на Кубан. Осем души с кавказка външност и въоръжени с огнестрелно оръжие, нахлули в завода и взели за заложници намиращите се вътре работници.

Групата стреляла по двама охранители, които са настанени в местна болница. По-късно заложниците били освободени, а "приватизаторите" се барикадирали в предприятието. Започнали са преговори, като властите успели да установят кои са нападателите и да задържат седем от тях.

Според обяснението на полицията, е възникнал конфликт поради спор между стопанисващите предприятието и лица, претендиращи за право на управление. По-късно съсобственикът на „Кубански деликатеси" Владимир Скрипка съобщи за изданието РБК, че му принадлежат 50% от завода. Той обясни, че заради смъртта на партньора му Иван Радченко се създал „временен проблем с правото на наследяване", защото трети лица се намесили и искали да използват ситуацията, за да сложат ръка върху завода.