190 са снимките в конкурса на МРРБ „Моят град е моята крепост“
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2019 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
190 са снимките в конкурса на МРРБ „Моят град е моята крепост“

/КРОСС/ Общо 190 снимки участват в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място", част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост", съобщиха от пресцентъра на министерството.

Инициативата започна на 4 август т.г., а крайният срок изтече вчера. Жители на София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра са сред най-активните участници в конкурса. С фотографиите си те представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради. Със своите снимки те показват също реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други.

Целта на конкурса бе да се стимулират гражданите да покажат и популяризират проектите, финансирани със средства от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европограми. Така всеки имаше възможност да подкрепи родния си град, като покаже на обществото как той се е променил.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 г. Предвидени са и атрактивни награди. Участващи в конкурса снимки ще бъдат включени в изложба в рамките на Годишното информационно събитие на ОПРР, което ще се проведе в края на месеца в София.