Граждани към Йордан Василев: От осем години в „Източен” не сме имали работещ кмет, Вие сте на ход!
Секция: ПОЛИТИКА
06 Октомври 2019 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Граждани към Йордан Василев: От осем години в „Източен”  не сме имали работещ кмет, Вие сте на ход!

/КРОСС/ „След осем години все още нямаме работещ кмет, проблемите се увеличават, а решения няма! Вие сте на ход да промените нещата!", обърнаха се на днешната среща в кв. „Чайка" живеещите там към кандидата за районен кмет от „БСП за България „- инж. Йордан Василев, съобщиха от пресцентъра на БСП-Пловдив.

Заедно те начертаха карта на проблемите за конкретната част от район „Източен".
„Жизненоважно е изграждането на Южен обходен колектор. Липсата му води до наводнения на мазетата ни ", възмущават се гражданите. „В ХХI век е недопустимо подобно нещо, а да не забравяме, че с новото строителство населението се увеличава постоянно, следователно и проблемът ще се задълбочава", отбеляза и Йордан Василев. Не помага и състоянието на отводнителните шахти, които или са запушени, или са покрити, или са на неподходящо място, стана ясно от разговора.

Хигиената е друго притеснение за живеещите в квартала, като според тях служители на ОП „Чистота" от известно време ги няма, за да изпълняват задълженията си.
По въпроса с хигиената инж. Василев посочи и конкретно решение: „Ще се сложат кофи за смет пред всяка къща - по една за биоразградим и по една за битов отпадък. Сметта ще се извозва по график. Мога да дам пример - така е в кв. „Коматево" в момента", изложи визията си за справяне с проблема кандидатът за районен кмет с №56.
„Трябва някой да се погрижи и за децата в района - да се изгради детска площадка, да се поддържа парка чист и сигурен. Тази адекватна грижа за най-малките от доста време насам липсва", заявиха присъстващите на срещата, а кандидатът за районен кмет обясни, че един от ангажиментите, залегнали в платформата му , е именно децата и грижата към тях, повече зеленина и детски площадки в района, за да бъде наистина комфортно място за живеене.

На финала той обясни, че на телефонен номер 0878 439 587 гражданите могат да подават сигнали и винаги ще бъдат чути, а хората му пожелаха успех и заявиха убеденост, че той ще бъде следващият кмет на район „Източен".