Десетки хиляди излязоха на протест в Париж
Секция: СВЯТ
07 Октомври 2019 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десетки хиляди излязоха на протест в Париж

/КРОСС/ Десетки хиляди излязоха на протест в Париж срещу нов закон за инвитро оплождането, който ще позволи на жени под 43-годишна възраст да се възползват от изкуствено осеменяване, съобщава офнюз.бг

То ще се финансира от държавата, без значение от семейното положение на двойката и сексуална й ориентация. В момента достъп до процедурите имат само хетеросексуални двойки, това съобщи Нова телевизия. Долната камара на парламента вече одобри новия закон, а в края на месеца се очаква да бъде разгледан и от Сената.

"Задава се търговия с деца, борили сме се срещу робството, а сега се връщаме към него. Ще имаме човешки същества, които ще си купуват деца, това не е хуманна стъпка, а бизнес", коментира един от протестиращите.

Недоволство има и срещу промените, позволяващи на децата, заченати чрез донор, след навършване на пълнолетие да търсят биологичния си баща.

"Детето има нужда от баща, за да се изгради като човек, да порасне, а те му го отнемат. Най-вече за това протестирам, също така изкуственото зачеване ще доведе до сурогатно майчинство и комерсиализация на децата", заявява жена от протестиращите.