Николай Радев - кандидат за кмет на Пловдив се среща с Адвокатската колегия в града
Секция: ПОЛИТИКА
07 Октомври 2019 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Радев - кандидат за кмет на Пловдив се среща с Адвокатската колегия в града

/КРОСС/ "Вие бяхте първите представители на политическа партия, които потърсиха комуникация, а това показва едно подобаващо отношение" - с тези си думи председателят на Адвокатска колегия Пловдив- Иван Демерджиев започна днешната среща между членовете на колегията с представителя на левицата Николай Радев и кандидатите за общински съветници от листата на „БСП за България" . „Ние сме готови съвсем безкористно и безвъзмездно да дадем знанията и уменията си стига те да са в полза на града. Ние искаме да сме обществено обвързани" - заяви адв. Демерджиев.
„Да ползваме мнението на професионалните гилдии в града е една от целите, които аз и моите съпартийци си поставихме."- категорично заяви Радев. „Получаването на професионално мнение за решаването на специфични проблеми са изключително важни за нас ! „ - допълни математикът. На днешната среща присъстваха също и кандидатите за общински съветници - Нели Петрова, Огнян Урбалов и Т. Кръстев.
„Кметът може да насочва развитието на града, а ние искаме Пловдив да се превърне в един по-високо технологичен център на развитие."- изтъкна кандидатът. Ръководството на професионалната гилдия бе запознато от кандидата на левицата Николай Радев с идеите му за ежемесечни срещи с професионалните гилдии с цел получаване на експертно мнение по важните въпроси на пловдивската общественост.
„Общинските служители трябва да се дисциплинират и да осъзнаят, че носят отговорност за всяко свое действие при извършване на служебните си правомощия „- наблегна ръководителят на професионалната гилдия. Беше изразено становището ,че липсата на отговорност от общинските служители много често води до действия в ущърб на пловдивчани. Председателят Иван Демерджиев посочи пример с колелото на водната палата, което не само че затруднява предвижването ,но е и на съмнително висока цена за което никой не понесе отговорност.
В предишни мандати се искаше становище на прокуратурата при взимане на решения на общинския съвет. „ Считам, че най-доброто експертно становище би било това на градската адвокатска колегия." заяви Т. Кръстев. „ Ние се борим за правата на гражданите. Вие отстоявате законността и правата на гражданите - Имаме обща цел! „ - добави юристът Огнян Урбалов.
„Хората нямат доверие на политиците,но мисля, че нещата в днешно време се променят. Аз съм юрист с 27 годишен опит и съм на мнение, че наболял проблем в местното управление е липсата на юристи в Общинския съвет. Считам,че местното законодателство трябва да претърпи промени и съм абсолютно съгласна с колегите си, че взаимопомощта с АК Пловдив е наложителна." - изказа мнението си кандидатът за общински съветник, юрист и преподавател по данъчно и финансово право в ПУ Нели Петрова.
„За да управлява един кмет пълноценно своята община, то той трябва да се допитва до експерти в различните области."- заяви директорът на „Езикова гимназия Пловдив".