Тръмп заплашва Турция
Секция: СВЯТ
07 Октомври 2019 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп заплашва Турция

/КРОСС/ Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че ще "заличи" икономиката на Турция, ако Анкара направи нещо в Сирия, което в своята "велика и несравнима мъдрост" той счете за действие "извън границите", предава Франс прес, цитирана от Фокус.

Извънредното предупреждение на Тръмп срещу съюзника на САЩ в НАТО бе отправено, точно след като Белият дом обяви изтегляне на военнослущите си от турско-сирийските гранични райони.

С това решение Вашингтон изглежда даде на Анкара зелена светлина да атакува кюрдите, въпреки че те воюват заедно с американските сили срещу близкоизточната терористична групировка "Ислямска държава" в Сирия.

Последните "туитове" на Тръмп са на фона на бурна критика от редиците на собствената му Републиканска партия, че е предал кюрдите.

"Ако Турция направи нещо, което аз по своята велика и несравнима мъдрост считам за извън границите, напълно ще унищожа и залича икономиката на Турция (правил съм това и преди!)", написа американският президент в социалната мрежа "Туитър".