Чакъл вместо тротоар
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2019 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чакъл вместо тротоар

Жителите на с. Каменово прескачат 1 метър строителни отпадъци, за да влязат в домовете си

/КРОСС/  

Ремонтиран път блокира достъпа до имоти. Това се случва в кубратското село Каменово, през което минава шосето Разград - Кубрат. Отсечката е ремонтирана за над 7 млн. лева. По време на ремонта нивото на пътната настилка е повдигнато с над 1 метър и затруднява хората от селото да стигнат до своите имоти.

Възмутени сме от всичко това. Имаме частен имот, в който не можем да влезем, както и да се правят ремонти. Тротоари няма, а през зимата снегът ще отиде в прозореца ми. Искаме да се вземе някакво решение, казват живущите в село Каменово пред камерата на "Здравей, България".

По думите на директора на Областно пътно управление - Разград инж. Людмил Янев в този въпросен участък се търси решение с цел да се намали нивото на настилката. Искаме да се осигури достъп на хората до имотите и да се отведе водата от пътя в близкото дере. Теренът е равнинен и за да се отведе водата в дерето, се наложи нивото на пътя да се повдигне, което създава неудобство, но се надяваме до няколко дни да се предприемат действия, обясни инж. Янев. Той допълни, че тротоар не е предвиден, тъй като те са предмет на общинската администрация.

В селото е събрана подписка, която ще бъде изпратена до всички институции с искане да се преразгледа проекта за път, ако се наложи той да бъде коригиран и да се спре строителството и да бъдат решени тези проблеми, които са излезли.