Младеж, разследван за грабежа и убийството на 41 годишен мъж остава в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2019 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младеж, разследван за грабежа и убийството на 41 годишен мъж остава в ареста

/КРОСС/ Апелативният съд във Варна потвърди като правилен и законосъобразен първоначалния арест на Шенер Р., привлечен с още едно лице като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУ на МВР - Добрич затова, че в съучастие помежду си, като съизвършители, ограбили със сила златни накити от 41-годишен мъж, като грабежът е бил придружен с убийството му. Шенер е в ареста с определение на ОС - Добрич от 25 септември тази година.

Припомняме, че разследването на тежкото престъпление започнало на 22 септември т. г., след като в землището на село Котленци, общ. Добричка било открито тялото на мъж, който 10 дни по-рано бил обявен за издирване от негови близки. 19 годишният Шенер и вторият обвиняем Румен К. са обвинени затова, че за времето от 12 до 22 септември в землището на с.Котленци, общ. Добричка, в съучастие първо ограбили, а след това и убили Диян Д. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане. Аутопсия е установила 14 прободни рани, довели до смъртта на мъжа. Златните накити на Диян липсвали.

Варненският апелативен съд днес намери, че преценката на събраните доказателства създават в достатъчна степен обосновано предположение, че Шенер Р. е съпричастен към престъплението, още повече, че безспорни доказателства. към настоящия етап на разследването не са необходими. Налични са частични самопризнания, направени от втория обвиняем, в това число и техническа експертиза.

Опасността обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление е реална и за апелативния съд. Законът предвижда за това престъпление наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Независимо от чистото съдебно минало и липсата на противообществени прояви, съдът отчита факта, че незабавно след убийството обвиняемият е напуснал страната. Нещо повече. От 3 години той постоянно пребивава във Великобритания, където живеят и членовете на семейството му.

Определението на втората съдебна инстанция, с което се потвърждава първоначалния арест на Шенер Р., привлечен с още едно лице затова, че в съучастие помежду си, като съизвършители, ограбили и убили 41 годишен мъж е окончателно.