Годишен ръст от 10 % на електронните фактури отчита ЕНЕРГО-ПРО
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2019 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Годишен ръст от 10 % на електронните фактури отчита ЕНЕРГО-ПРО

/КРОСС/ Над половин милион електронни фактури са изпратили компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна за периода януари - август 2019, което оз-начава, че средномесечно повече от 67 хиляди клиента получават без-хартиени сметки за електричество. В сравнение със същия период от последните три години, компанията е реализирала ръст от 25 % или средно 10 % на годишна база. Изчислено е, че за да бъде произведена една хартиена фактура, съставена средно от една страница, в атмосфе-рата се емитира около 50 гр. въглероден диоксид. Така за една година компанията, благодарение на клиентите си, предпочели нехартиен вари-ант, успява да спести на природата минимум 37 тона от вредния газ и да „спаси" близо 900 дървета.

По отношение на извършваните от клиентите плащания, през изминала-та година безкасово са платени повече от 5,5 милиона сметки за елект-рическа енергия и допълнителни услуги. Дружествата очакват положи-телната тенденция в полза на електронните операции да се запази. За първите осем месеца на тази година с тези методи са заплатени близо 4 милиона месечни задължения.

ЕНЕРГО-ПРО напомня на своите клиенти, че освен изключително важните екологични ползи, използването на електронните канали за получаване на данъчни документи и обслужване на разплащания е модерен, удобен и лесен начин за цялостно управление на комуналните услуги