Пенчо Милков се срещна с премиера на Румъния и кмета на Букурещ
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2019 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пенчо Милков се срещна с премиера на Румъния и кмета на Букурещ

/КРОСС/ Кандидатът за кмет на Русе от коалиция "БСП за България" обсъди съвместни проекти с Румъния на най-високо ниво

Кандидатът за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция "БСП за България", Пенчо Милков обсъди с градоначалника на Букурещ Габриела Фиря възможността за редица съвместни проекти. Той представи и своята платформа за управление, където един от важните аспекти е именно намирането на възможности за интензивни икономически връзки с Румъния като част от общите усилия за повишаване стандарта на живот на русенци.

Идеите си Пенчо Милков сподели и с министър- председателя на Румъния Виорика Дънчила. Те проведоха разговор по време на международна среща, организирана от управляващата Социалдемократическа партия. Милков бе сред ораторите на форума. В речта си той открои огромния потенциал на засилено регионално сътрудничество като фактор за просперитет на България и Румъния и условие за мир на Балканите.

"Всичко зависи от нас. Като кандидат за кмет на Русе - град едва на час и половина от тук, знам, че пред нас има големи възможности. Да управляваме по-добре, за да живеем по-добре", завърши изказването си Пенчо Милков.