Устойчива култура, достъпна за пловдивчани е визията на БСП за България
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2019 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Устойчива култура, достъпна за пловдивчани е визията на БСП за България

/КРОСС/ „Богатото културно наследство на Пловдив да е достъпно за пловдивчани, а културните институти в града ни да се развиват устойчиво - са част от приоритетите в управленската ни програма". Това изтъкна кандидат-районният кмет на Западен от левицата Десислава Йорданова на среща, инициирана от директори и продуценти на културни институции и фестивали в града под тепетата.

„Ние сме за достойно приключване на „Пловдив - европейска столица на културата" - след прецизен финансов и художествен анализ на резултатите от „Пловдив 2019". Настояваме за балансиран и изграден според високи професионални критерии ежегоден културен календар на Пловдив" - каза още Йорданова.

Заедно с нея на срещата бе и Тодор Стоилов, кандидат за районен кмет на „Централен", в които са базирани всички културни институти.

На поканата на организаторите към всички политически сили, участващи в предизборната надпревара, не откликна единствено ГЕРБ, стана ясно на срещата. На нея инициаторите предложиха Меморандум за разбирателство.