Милка Христова за съдбата на Централна баня в София: Ходим върху течно злато и го прахосваме
Секция: ПОЛИТИКА
08 Октомври 2019 20:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милка Христова  за съдбата на Централна баня в София: Ходим върху течно злато и го прахосваме

/КРОСС/ Ходим върху течно злато и го прахосваме". Това каза досегашният заместник-председател на СОС и втора в листата на БСП за общински съветници Милка Христова по време на участието й в кръгла маса за съдбата на Централната баня в София. Всички присъстващи бяха единодушни, че банята не бива да бъде превръщана в музей, а басейните - в камерни зали за концерти. От няколко души на кръглата маса се чу фразата "банята е топлото сърце на София".

"Днешната кръгла маса е триумф на гражданите", така започна изказването си Милка Христова. Тя разказа как е получила доклада от заместник-кмета Тодор Чобанов за бъдещето на банята още преди година. "Тогава обявих ситуацията за театър на абсурда, това беше официалната ни позиция, добави Милка Христова. - Благодаря на гражданите от "Термално-нормално", че откликнаха и последва една верижна реакция на недоволство". Милка Христова е убедена, че хората са наясно със случващото се и представената информация от страна на Столична община и конкретно на заместник-кмета Тодор Чобанов е "подценяване на интелигентността на хората". "Та ние ходим върху течно злато и го прахосваме по един недопустим начин", категорична беше тя.

Като заместник-председател на досегашния Столичен общински съвет Милка Христова е наясно с документация относно музея, който се намира в сградата на банята, както и информацията, която е грешно представена на хората. "Издръжката на музея е над 2 милиона лева, това ще натовари бюджета много", каза Милка Христова. Тя призова следващият кмет на София и общинските съветници в СОС да се обединят и да се заемат с този въпрос, като бъде отделен бюджет за банята и нещата спрат да се правят "на тъмно и скрито". Милка Христова завърши със следния апел: "Нека спасим банята, нека да я запазим както за туристите, така и за софиянци".