Борис Цветков: Общински служители грубо нарушават Изборния кодекс в София
Секция: ПОЛИТИКА
09 Октомври 2019 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борис Цветков: Общински служители грубо нарушават Изборния кодекс в София

/КРОСС/ Общински служители - активисти на ГЕРБ грубо нарушават Изборния кодекс в София. На общински обекти и съоръжения, управлявани от „Пазари запад" ЕАД, са разлепени агитационни материали на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ. За това сигнализира кандидатът за общински съветник и за кмет на район „Искър" от БСП Борис Цветков. Сигналът, придружен от снимков материал, е подаден до Общинската избирателна комисия. Нарушението е извършено в близост до метростанция „Стадион „Васил Левски".

Тази злоупотреба със служебно положение на активистите на ГЕРБ, които са назначени в общинското дружество, е в разрез с приетите норми, че в общински и държавни предприятия и учреждения е забранено да се извършва предизборна агитация. Ето защо материалите трябва да бъдат премахнати незабавно.

„Г-жа Фандъкова трябва да сложи ред в кампанията си и да не поощрява нарушаването на изборните правила. Надпреварата трябва да е честна и почтена. Не бива със силата на властта да се оказва натиск и да се правят опити за внушения спрямо избирателите", категоричен е Борис Цветков.