Добромир Живков: Ситуацията в Кърджали и Сливен е различна
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2019 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добромир Живков: Ситуацията в Кърджали и Сливен е различна

/КРОСС/ В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан в България, особено в местната власт - там Хасан Азис от ДПС кандидатства за пети мандат и това е един от най-стабилните електорални резултати, който виждаме през годините. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Добромир Живков, социолог от „Маркет линкс".

Не очакваме твърде висока или много различна избирателна активност сравнено с предишните избори, но това, което трябва да са каже, че господин Азис ще разчита вероятно отново на тези около 18 хиляди гласа, които получава на последните избори. Към момента резултата от проучванията е доста очевиден, че той е лидер към момента и е много вероятно да спечели кметското място още на първи тур, каза още Добромир Живков. За момента данните от проучването сочат, че Хасан Азис е първи с 51 процента, Никола Чанев от ГЕРБ, който е областния управител, той е с около 20 процента и Милко Багдасаров е на трето място с около 12 процента. 42 процента заявяват категорично, че ще гласуват, допълни той.

В Сливен битката за кметския пост изглежда доста по-оспорвана и динамична, както беше и на предните местни избори. Двамата кандидати на ГЕРБ и БСП - Стефан Радев и Кольо Милев категорично са най-сериозните фаворити за кметското място и евентуалния балотаж. След това следват Йордан Лечков с около 6 процента и Румен Бозуков от Движение Заедно за промяна с 5 процента.