Пиян помете 6 коли на паркинг в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2019 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пиян помете 6 коли на паркинг в Пловдив

/КРОСС/ Пиян шофьор удари 6 коли на паркинг в Пловдив. Колите са се намирали пред търговски център. В ефира на „Здравей, България" свидетелите на инцидента разказаха какво точно се е случило.

Бяхме с един таксиметров шофьор в магазина, когато чухме трясък. Излязохме и видяхме, че някаква кола е ударила 5-6 други коли. Беше пиян. Опита се да избяга, но шофьорът го спря. Предложи и подкуп, за да го пуснем. Полицията дойде и го задържа, разказа Атанас Петков, продавач в денонощен магазин.

Водачът е имал и други нарушения на пътя през годините. При инцидента във вторник е установено, че мъжът е имал 2,44 промила алкохол в кръвта. Назначена е и кръвна проба. Застрахователното дружество по своя преценка решава какво да бъде обезщетението, заяви Ботьо Григинов, главен инспектор „Пътна полиция" - Пловдив. Той допълни, че от началото на годината е имало 151 подобни случая, а заловените пияни на пътя са 280.

В сряда прокуратурата ще поиска от съда да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража спрямо 19-годишния неправоспособен шофьор, който преди седмица блъсна колата си в електрически стълб и уби двама свои приятели.