Кандидатът на БСП за кмет на "Илинден": Тези избори ще бъдат по-различни от всички досегашни
Секция: ПОЛИТИКА
09 Октомври 2019 13:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатът на БСП за кмет на "Илинден": Тези избори ще бъдат по-различни от всички досегашни

/КРОСС/ Кандидатът на БСП за кмет на район "Илинден" Георги Томов събра на едно място по време на представянето на платформата си всички подкрепящи го леви формации. Лидерът на БСП - София Калоян Паргов, Ивайло Калфин от АБВ, Татяна Дончева от Движение 21, както и представителите на ПП "Обединена социалдемокрация" и Национална Републиканска Партия присъстваха на събитието. А домакин беше Владимир Данев - кандидат за общински съветник от листата на БСП и председател на социалистите в "Илинден".

"Връщам се една година назад. На градската конференция казах, че има три условия, за да успее лявото и БСП. И трите се съдържат в думата консолидация, коментира Калоян Паргов. - Консолидация на партията ни, консолидация на лявото - израз, на което е и нашето присъствие тук, макар и на районно ниво. Консолидация на онази част от обществото, която иска промяна на модела. Същата тази част, която иска промяна и една друга перспектива и решение на проблемите. А тази част от обществото е вече критична маса".

Според Георги Томов предстоящите местни избори ще бъдат по-различни от всички предишни, защото сега можем да променим ситуацията. "Можем да дадем нова перспектива за развитие на района, на живота в него, каза той. - Нека го направим решително, със замах и увереност, че жадуваната промяна може да стане факт. Разрешете ми да отбележа, ние сме един от малкото райони на София, в който винаги успяваме да достигнем до балотаж на местни избори срещу ГЕРБ. Този факт, сам по себе си е достатъчна индикация за намеренията и желанията на нашите съкварталци за промяна на статуквото".

Владимир Данев същи говори за нуждата от обединение на левите. "София е само стъпка към по-голямата цел. Трудно централна власт ще може да удържи силно правителство без кмет на столицата", заяви той.