Драматично и нещастно отпадане за берое от купата на фиба
Секция: СПОРТ
10 Октомври 2019 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Драматично и нещастно отпадане за берое от купата на фиба

/КРОСС/Берое отпадна от турнира за купата на ФИБА Европа, след като отстъпи с 86:108 (20:25, 15:21, 23:28, 19:18, 9:16) след продължение на холандския ЗЗ Лайден. По този начин старозагорците, които спечелиха с 15 точки разлика първия мач, отпаднаха от надпреварата.

Иван Лилов се превърна в герой за Берое в редовното време, след като наниза тройка 30 секунди преди сирената и съкрати пасива на Берое до 15 пункта. ЗЗ Лайден пропусна следващите си две стрелби в последната атака и така се стигна до продължение, в което обаче холандците надиграха българите.

Допълнителната част започна с точни изстрели от нарушение на Остин Джеймс Прайс, но забивка на Рейгарвиус Уилямс върна домакините играта. Нова забивка на Тайлър Пърсънс даде преднина на ЗЗ Лайден в общия резултат, а последвалите четири точки от нарушения донесоха и спокойствие за холандците в остатъка от продължението.

Бракстън Хъгинс бе най-резултатен в мача с 27 точки за ЗЗ Лайден, докато Рейгарвиус Уилямс завърши с дабъл-дабъл при 21 и 16 борби. Остин Джеймс Прайс записа дабъл-дабъл за Берое с 22 точки и 11 борби.

ЗЗ Лайден ще играе в група "А" заедно с Бенфика (Португалия), Интер Братислава (Словакия) и ПВСК-Веолиа (Унгария).