Натурални начини да успокоите обрив от пелени при бебетата
Секция: Здраве
10 Октомври 2019 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Натурални начини да успокоите обрив от пелени при бебетата Как да премахнете зачервяването и подсичането


/КРОСС/ Обривите по бебешката кожа, причинени от запаряване с пелени са много често срещан проблем. Появява се при почти всички бебета, ако не се взимат навременни мерки за превенция на раздразнението и зачервяването на кожата. Ако проблемът се задълбочи е възможно обривът да се разрасне в гъбична инфекция.

Как можете да помогнете на бебето си да има гладка, суха и нераздразнена кожа? Какви натурални методи можете да използвате?

Оставяйте кожата на въздух да „диша" колкото е възможно по-дълго

Естественото подсушаване на кожата между смените на пелените е добър начин да ограничите условията за поява на обрив. Колкото по-дълго време кожата „диша" свободно, толкова по-малко влага се задържа в нея.

Рициново масло

Рициновото масло помага за успокояване на болката, сърбежа и паренето при обриви от пелени при бебетата. Това масло има противогъбични и антибактериални свойства. Напълно безопасно е за употреба върху бебешката кожа. Има свойството да хидратира и омекотява кожата в дълбочина.

Хамамелис

Друг добър природен метод за справяне с бебешките обриви е билката хамамелис. Отварата от нея има свойството да охлажда засегнатото място, което облекчава симптомите. Ако усетите, че се появява малък обрив по гънките на крачетата и около дупето, веднага приложете отвара от хамамелис с помощта на памучна кърпа. Втрийте леко в засегнатото място, за да намалите подуването и зачервяването.

Обикновен вазелин

Вазелинът е ефикасен бариерен метод за предотвратяване поява на обриви. Той създава плътен филм върху кожата, който блокира триенето и задържането на влага. Това държи кожата хидратирана за дълго време и предпазва от поява на обриви.

Намажете с кърма

Майчината кърма има стимулиращи имунната система свойства, които подпомагат процесите на естествено възстановяване на кожата. Кърмата има антибактериални свойства, които потискат възпалението.

Бъдете по-внимателни, ако бебето приема антибиотици

Лечението с антибиотици може да повлияе негативно не само върху чревната флора, но и микрофлората на кожата. По този начин рискът от поява на инфекции и раздразнения нараства. Включете прием на подходящи пробиотици паралелно с приема на антибиотици, но задължително се консултирайте с лекар.

* Статията има информативен характер. Преди да предприемете прилагането на каквито и да е продукти върху бебешката кожа се допитайте до лекар специалист.

Източник: az-jenata.bg