Боби Михайлов с писмо до УЕФА за английските провокации
Секция: СПОРТ
10 Октомври 2019 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боби Михайлов с писмо до УЕФА за английските провокации

/КРОСС/ Босът написа протестно писмо до УЕФА, в което призовава британците да понесат санкция, ако самоволно напуснат терена и не спазят разпоредбите на евроцентралата.

Освен това Михайлов призовава от Англия да спрат с нагнетяване на напрежението и обидите към българските фенове, които не били расисти.

Писмото е адресирано до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис с копие до директора "Национални асоциации" Зоран Лакович и директора "Турнири" на УЕФА Джорджо Маркети.

Припомняме, че след мача на „Уембли" преди месец Михайлов също реагира на английските обвинения в расизъм, като изпрати писмо до шефа на Футболната асоциация на Острова Грег Кларк.

„С огромно чувство на разочарование се обръщам към Вас по повод коментари, които Българският футболен съюз, българската общественост и лично аз намираме за обидни заради несправедливото нарочване на българската публика като дискриминативно настроена, пише босът на БФС до УЕФА.

В Англия дискутират възможността да нарушат процедурите и протоколите на УЕФА и да напуснат терена в случай на дискриминационно отношение в предстоящите си гостувания в Чехия и конкретно в България - идея, чиято реализация би била строго наказуема според Дисциплинарния правилник на УЕФА.

Ние смятаме, че тази фиксация върху евентуални инциденти по време на мача в София е изключително несправедлива спрямо българските привърженици, българското общество и спрямо огромните усилия на БФС да осигури безпрепятственото провеждане на двубоя, който всички разглеждаме като дългоочакван празник.

Шокирани сме от опитите българските запалянковци да бъдат сочени с пръст като потенциални нарушители на реда и правилата и настоявам това поведение да спре, за да не се нагнетява напрежението преди мача на 14 октомври", допълва Борислав Михайлов. Утре вечер националният отбор на България излиза в протоколен мач срещу Черна гора, след като и двата тима са на дъното в групата с по едва 2 точки.

Надеждите на селекционера Красимир Балъков са, че тимът може да спечели първи точки под негово ръководство, след като досега спецът записа 4 загуби от 4 мача.

За двубоя в Подгорица в последния момент отпадна халфът Симеон Славчев който се разболя и остана в София, за да може евентуално да се възстанови за мача с Англия.

Мачът между България и Черна гора започва в 21:45 часа и ще бъде предаван по БНТ 1, а по същото време БНТ 3 ще излъчва пряко от Прага другия сблъсък от нашата група между Чехия и Англия.