Съперникът на Кобрата: Той е силен, но и мръсен боксьор
Секция: СПОРТ
10 Октомври 2019 20:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съперникът на Кобрата: Той е силен, но и мръсен боксьор

/КРОСС/ Американецът Райдъл Букър ще се изправи срещу Кубрат Пулев в двубой на 9 ноември, който ще се състои във Фресно. 38-годишният боксьор има 26 победи и 2 загуби на ринга, като през 2005 година е вкаран в затвора, където остава до 2017 година. След излизането си на свобода се завръща на ринга. Записва 5 мача, които 4 победи. Сега му предстои най-сериозната битка.

Букър даде интервю пред БЛИЦ, в което говори за предстоящата среща с Кобрата.

- Г-н Букър, какво знаете за Кубрат Пулев и какво очаквате от мача с него?

- Кубрат е силен боксьор, в това няма съмнение. Също така обаче е доста мръсен и удря хората в тила (б.а. визира мача с Богдан Дину). Също знам, че той не е любимец на жените (смее се) (б.а. визира случая с Джени Суши).

- Как се стигна до решението да замените Марк де Мори и нуждаехте ли се от време, за да помислите?

- Получих обаждане да изляза срещу Кобрата и приех. Нуждая се от време да помисля, преди да приема всеки един мач. Има доста неща, които да се обмислят, не само самата среща.

- Не е ли малко времето, в което да се подготвите за двубоя Кубрат Пулев? Все пак той е претендент номер 1 за титлата на IBF...

- Бях в лагера на Олександър Усик за 5-6 седмици. След това веднага отидох в лагера на световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър... Така, че аз съм трениран и готов.

- Откакто сте освободен от затвора, имате 5 двубоя, от които четири победи. Доста добра статистика, но сега идва най-сериозният тест. Били сте спаринг партньор на Антъни Джошуа, а той бе пред двубой с Пулев. Ще се обърнете ли към него за съвет?

- Да, може би наистина Пулев е най-сериозният тест за мен, откакто излязох от затвора. Боксирам се от 7-годишен, бил съм на лагери с едни от най-добрите боксьори в света. Антъни Джошуа го определям като мой приятел и вероятно мога да обменя идеи с него за този мач, но не мисля, че той би подходил към мача с Пулев по начина, по който бих подходил аз. Ще бъде много различно.

- Какво бихте казали на Кубрат Пулев, ако сега той бе пред вас?

- Аз не съм от онези, които говорят глупости преди мачовете. Искам да кажа на Пулев само, че се надявам на чист двубой и без онези скапани удари в тила. Боксът е чист спорт, затова нека не го омърсяваме!

- Знаете ли нещо за България?

- Не, всъщност не знам нищо.

- А какво искате да кажете на българските фенове на бокса, които не знаят нищо за вас?

- Искам да кажа само едно - когато видите как се боксирам и какъв талант имам, се надявам да станете мои фенове.

Източник: sportal.bg