Турция съобщи за 277 убити терористи при операцията й в Сирия
Секция: СВЯТ
11 Октомври 2019 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция съобщи за 277 убити терористи при операцията й в Сирия

/КРОСС/ Общо 277 терористи са били убити досега в хода на операция „Извор на мира“ на Турция в Североизточна Сирия, съобщи турското министерство на отбраната, цитирано от частната турска телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турските сили навлязоха по-навътре в Североизточна Сирия днес, третия ден от операцията срещу сирийските кюрдски бойци, разглеждани от Анкара като терористи, посочва АП.

Турски бойни самолети и артилерия поразяват цели на кюрдските бойци в района около град Рас ал Айн, един от двата гранични града в Североизточна Сирия, които са обект на офанзивата.

Репортер на Ройтерс в турския пограничен град Джейлянпънар съобщи, че 20 бронирани машини, превозващи сирийски бунтовници, са влезели в Сирия от Джейлянпънар днес. Някои от тях показвали с ръце знака на победата, чували се възгласи „Аллах акбар“ (Аллах е велик) и се развявали сирийски бунтовнически знамена.

По-рано днес министерството на отбраната съобщи за първата жертва на операцията от страна на турската армия и за трима ранени войници.