Предстоящи събития в страната на 12 октомври
Секция: Предстоящи събития
12 Октомври 2019 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 12 октомври

/КРОСС/ *** София

От 9:30 часа в киносалона на ул. „Позитано" №20, ще се проведат Двадесети фестивал на патриотичната и антифашистката песен „Сребърни чучулиги" и Седемнадесети фестивал на руската песен „Альоша".

От 11:00 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на БАН, ръководството на Академията и академици и член-кореспонденти на БАН ще се срещнат с представители на поканените за честването чуждестранни академии и международни научни организации.

От 11:00 часа ще се състои първата демонстрация на шеф Росен Чакъров с фермерски продукти от семейна ферма Green Living Farm - „Живодар - кулинарни истории на две колела".

От 19.00 часа Националният дворец на културата ще бъде осветен в червено в знак на солидарност и в подкрепа на донорството в страната по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията.

От 19:00 часа в НДК, зала 1, Българската академия на науките ще отбележи 150 години от основаването си с тържествен концерт-спектакъл.

*** Благоевград

От 11.00 часа в сградата на Общината ще се състои пресконференция по повод инициативата „Толерантни всеки ден".

*** Варна

От 9.00 часа в Конферентен център на хотел Рослин Димят ще се проведе еднодневен бизнес форум, който ще представи различните гледни точки относно инвестицията в недвижими имоти.

От 10.00 часа пред „Портал-паметника на 8-ми пехотен приморски полк", Регионалният клон „8-ми пехотен приморски полк" към Национално дружество „Традиция" и Военноморските сили на Република България, организират военен ритуал за отдаване на почит и поднасяне на венци и цветя по случай 135-та годишнина от създаването на 8-ми пехотен Приморски полк.

От 10.15 часа на поляната под Кривото дърво в Морска градина ще се проведе благотворителното издание „Километри от книги".

*** Враца

От 10.15 часа в покритата лекоатлетическа писта на Спортен комплекс „Христо Ботев" ще се проведе турнирът „Атлетите на Враца".

*** Дупница

От 11.00 часа в парк „Рила" ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето.

*** Кюстендил

От 11.00 часа в читалище „Братство" ще се проведе Международният детски музикален фестивал „Златни ябълки".

От 12.40 часа на железопътната гара ще бъдат отбелязани 110 години от пускането в експлоатация на железопътната линия Радомир - Кюстендил.

*** с. Лозен

От 9.30 часа в НУЛЦ на БЧК, Българският Червен кръст организира петото национално състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психо-социална подкрепа и познания за техните права.

*** Стара Загора

От 09.00 часа в „Парк-хотел Стара Загора", ще се състои пресконференция на тема: Персонализирана медицина и гражданско участие в България - добри практики, предизвикателства и препоръки".

*** Сливен

От 10.30 часа на Пазара за селскостопански животни преди разклона за село Мечкарево министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие 15-ото юбилейно ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019".

*** Чепеларе

От 17.30 часа в сградата на Музея на родопския карст ще се състои официално откриване на обновения Музей на пещерите.

*** Шумен/с. Драгоево

От 15.30 часа в село Драгоево ще започне първото издание на фолклорния фестивал „Драгоево пее и танцува".