Huawei загатва за напълно нов смартфон
Секция: Технологии
12 Октомври 2019 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Huawei загатва за напълно нов смартфон

/КРОСС/ Публикации в Twitter разпалиха интереса към загадъчно устройство на Huawei. Очаква се китайската компания да покаже новия си продукт на 17 октомври в Париж, предава technews.bg.

Говори се за смартфон с напълно нов тип дисплей. Има спекулации, че това може да първият сериен смартфон с предна камера, скрита под дисплея. Такива прототипи видяхме по-рано тази година, но експертите очакват серийните модели да се появят най-рано през 2020 г.

Може да се предположи също, че Huawei ще покаже нещо подобно на Xiaomi Mi Mix Alpha. Междувременно, се появи и друга версия, според която на 17 октомври Huawei ще обяви модела Nova 5T за Европа.

Източниците базират предположенията си на два нюанса. Първо, на европейския пазар Huawei няма смартфон с предна камера, разположена в прореза на екрана, и второ, от публикуваните изображения се вижда тапет на десктопа, който е използван за презентацията на Nova 5T в Малайзия.

Ако наистина става въпрос за Nova 5T, екранът ще бъде нов само в рамките на моделите на Huawei за европейския пазар. Според актуални информации, Nova 5T ще излезе заедно с услуги на Google.