Премиерът Борисов: С Ердоган имаме ясна договорка и турските власти напълно я спазват
Секция: ПОЛИТИКА
12 Октомври 2019 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Борисов: С Ердоган имаме ясна договорка и турските власти напълно я спазват

/КРОСС/ „Брюксел е далече, турската граница е тук. И там има 4 милиона бежанци. И никакви мерки не могат да ги спрат, тръгнат ли насам.

Към днешна дата – с Ердоган имаме ясна договорка, на базата на добросъседските отношения и турските власти напълно коректно я спазват. Няма никакъв миграционен натиск към България. Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети 15-то юбилейно ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019”.  Борисов направи този коментар по повод заплахата на Ердоган да пусне близо 3,6 милиона мигранти към Европа.

Министър-председателят обяви, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите.

„Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

Той отново обърна внимание, че нито огради, нито армия може да ни спаси.

„Ако са жени и деца? Хайде ако са мъже иди-дойде, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.