Чай от ехинацея – за по-силен имунитет
Секция: Здраве
13 Октомври 2019 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чай от ехинацея – за по-силен имунитет

/КРОСС/ Студено ли ви е с олекотеното юрганче сутрин? Извадихте ли си родопското одеяло, с което да се завиете пред телевизора? Да, времето навън е ужасно и тялото все още не може да свикне с рязката смяна на топлото лято с мразовитата и мрачна есен.

Колкото и да не ви се иска, вече е време за обличането на по-дебели дрехи и носенето на шапка и шал. Време е и да помислите за имунната си система, която предстои да бъде атакувана от различни вируси. Ако не е достатъчно силна, то лесно ще се разболеете.

Ехинацеята е билката, която е пръв помощник на човека срещу настинките през този сезон. Според канадски учени, екстрактът от растението не потиска симптомите, а стимулира имунната система, за да може да се справи по-лесно с бацилите.

Кои са полезните свойства на ехинацеята в сезона на вирусите?

„Установихме, че имунната система работи на пълни обороти при хората, които приемат ехинацея. Белите кръвни клетки унищожават вирусите, навлезли в организма незабавно. Крайният резултат е бързо и значително намаление на тежестта на симптомите на инфекцията“, обяснява пред HealthLine д-р Ричард Бартън, който ръководи проучването.

Неслучайно чаят от ехинацея е един от най-търсените продукти в студените дни, защото има силно антивирусно действие. Той се препоръчва при възпалено гърло, кашлица и първи симптоми на настинка. Ароматната напитка облекчава синусите, запушения нос и се бори по-бързо с инфекцията, която атакува тялото. Спомага за по-лесното отделяне на секрети.

э