Израелци готови да се бият за кюрдите срещу турската армия
Секция: СВЯТ
13 Октомври 2019 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израелци готови да се бият за кюрдите срещу турската армия

/КРОСС/ "Израел ще помогне на кюрдите, които се сражават срещу турската армия-агресор".

Това пише в обръщение на десетки офицери от запаса, които са част от армията на резервистите, на която Тел Авив винаги е разчитал много заради патриотичния заряд и военните умения, който притежават чиновете от резерва.

В своята петиция те призовават правителството на Израел да подкрепи кюрдите не само с оръжие и продукти, но и с военна сила. Това съобщава изданието Jerusalem Post.

Ние сме израелци и евреи и най-добре от всички знаем какво означава да те изостави съюзник, да останеш сам в беда и да се защитаваш. Помним колко кръв сме проляли, за да отстояваме нашата независимост и свобода, когато целият свят ти е обърнал гръб, - споделя пред медията майор Яир Финк.

Петицията вече е на бюрото на премиера Бенямин Нетаняху. С нея са запонати и в Министерството на отбраната и Генералния щаб. Шефът на ГЩ ген. Авив Кохави коментира, че подкрепя идеята.

Израел подкрепя желанието на кюрдите да създадат своя държава, заяви преди дни премиерът Нетаняху.  Поддържаме делови отношения с кюрдите от 1960 година. Няма да ги оставим в този тежък момент, категоричен е министър-председателят.