Калоян Паргов за минералните извори в София: Престъпление да сме върху златна мина, а не я използваме
Секция: ПОЛИТИКА
13 Октомври 2019 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов за минералните извори в София: Престъпление да сме върху златна мина, а не я използваме

/КРОСС/ Водачът на листата на БСП за общински съветници и кандидатът за кмет на „Лозенец“ Николай Велчев се срещнаха в Банската градинка с граждани от квартала

„Престъпление е да сме върху златна мина, а не я използваме“. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов на среща с жители на район „Лозенец“ в Банската градинка. Той беше категоричен, че България е известна с минералните си извори, а в момента на много места те са просто неизползваеми. „Това са пропуснати приходи за държавата и столицата. Навсякъде по света се строят балнеоложки центрове, само тук прахосваме минералните води“, обясни Калоян Паргов. „Решението е, чрез публично-частни партньорства, да се развиват и това да носи пари за общината“, каза той. Според Паргов, ако се разработят такива центрове всички ще спечелят, това ще развие и туризма. „София е европейска столица и трябва да изглежда като такава“, допълни Калоян Паргов. '

Водачът на листата на БСП в София, която е с номер 56 в бюлетината, посочи, че трябва прозрачно управление. „Това ще се постигне чрез обществени съвети. Трябва да има контрол“, убеден е той.

„В район „Лозенец“ има неудовлетвореност от сегашното управление. Време е за промяна“, заяви председателят на БСП - София.

В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на район „Лозенец“ Николай Велчев, както и кандидатите за общински съветници Атанас Минев и Симеон Иванов. „Лозенец“ е в центъра на София и трябва да изглежда като достоен централен район“, каза Николай Велчев. „Кварталната инфраструктура дори тук, в центъра, не е в състоянието, в което трябва да бъде“, допълни той.

Атанас Минев бе категоричен, че презастрояването и пренаселеността са основен проблем на квартала. „Прекомерното застрояване не е от полза за никого, най-малко за жителите. Трябва да се прекъсне тази порочна практика“, убеден е Минев.