Младежки хепънинг се състоя в градинката пред Народния театър (СНИМКИ)
Секция: ПОЛИТИКА
13 Октомври 2019 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежки хепънинг се състоя в градинката пред Народния театър (СНИМКИ)

/КРОСС/ Младите кандидати за общински съветници и районни кметове от листата на "БСП за България" поиграха на дартс, джаги, табла и шах с граждани на столицата в градинката пред Народен театър Иван Вазов. На събитието присъстваха и част от сегашните общински съветници, както и председателя на БСП София - Калоян Паргов. По време на игрите участниците и кандидати за публични постове успяха да обсъдят проблемите на столицата и каква е визията на софиянци за техния град. 

"Политиката на Столична община трябва да бъде насочена към хората. Трябва да бъде по-социална." - каза Петко Димитров, председател на градското Младежко обединение и кандидат за общински съветник под №15 в листата на БСП - "Крайните райони са пренебрегвани с десетилетия и мисля, че дойде времето да обърнем тази политика наобратно. Част от парите, с които всеки район допринася за бюджета на града трябва да остават за самият район. Така хората ще могат да решават сами какви са им приоритетите, а не да разчитат на централното преразпределение - както е сега."

Димитър Главинов - кандидат за кмет на район "Слатина" сподели, че "трябва да се изградят ясни приоритети. За всеки един район. Хората трябва да знаят защо и кого избират и начина им да направят разлика между кандидатите е именно в техните платформи и послания. В район "Слатина" аз обещавам да има промяна на модела, залегнал към сегашния момент. Общината ще влезе в ролята си на стопанин. Междублоковите пространства ще бъдат редовно и добре поддържани. Спирконавесите ще бъдат поставени където няма такива и подменени - където са за подмяна, а спортните площадки - реновирани. Поемам ангажимент и за създаването на новипаркоместа, така че да запазим зелените площи от съсипване."

Най-младият кандидат за районен кмет също присъства на събитието. Георги Йорданов се състезава за район "Студентски". "Събрали сме се в центъра, в един от най-известните паркове и тук е много красиво и добре поддържано. Не знам какво пречи и кварталите да са толкова зелени? Бюджета на София е почти колкото бюджета на Брюксел. Мислите ли, че тук се живее със същото качество на живот както там? Според мен трябва да се помисли как по-ефективно да се харчат тези пари. И предвид, че замърсяването - на въздуха, на жилищните площи - е сериозен проблем в града може би трябва именно там да се инвестира повече."

Националният председател на Младежкото обединение в БСП - Николай Бериевски също уважи празника. "Това, което виждаме тук е бъдещето на партията. Бъдещето на града и част от бъдещето на страната. Радвам се, когато видя толкова много млади, добре образовани хора ангажирани с обществена дейност. Кара ме да се чувствам спокоен и уверен, че нещата ще се променят за добро".