Калоян Паргов: СОС ще е по-успешен, ако формираме ново мнозинство
Секция: Интервюта
14 Октомври 2019 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: СОС ще е по-успешен, ако формираме ново мнозинство От 4 години слушаме кмета Фандъкова, че управляващите в СО щели да влязат в кварталите. Е, ние във „Връбница“ не видяхме да влизат, каза лидерът на БСП – София


/КРОСС/ Заставаме пред вас с високо вдигнати чела и изразяваме увереност, че следващият мандат на Столичния общински съвет може да бъде по-успешен. Ако формираме ново мнозинство, различно от досегашното. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите Калоян Паргов пред стотиците граждани от „Надежда" и „Връбница" в Северния парк днес. На събитието присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на БСП Албена Кръстева, Пламен Фердов и Димитър Петров, кандидатите на БСП за кметове на район „Надежда" Стоян Цветков и на „Връбница" Владимир Петров, както и заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Христо Проданов.

„Ние искаме вашето доверие за листата на БСПи за тези две момчета - Стоян и Владо. Те знаят болките и проблемите на районите си. Живеят в тях. Те са едни от нас. Те разбират възмущението на гражданите в „Обеля" срещу застрояването на междублоковите пространства. Те са наясно с всички трудности, които изпитваме, когато ходим по нашите малки вътрешноквартални улички. Стъпвайки в дупки, настъпвайки някоя плочка, която ще ни оплиска с кал или занемарената градинка. Или разнебитена детска площадка. Като цяло благоустройството, каза Калоян Паргов - От четири години слушаме кмета Фандъкова, че управляващите в СО щели да влязат в кварталите. Е, ние във „Връбница" не видяхме да влизат".

„Сега е моментът да подобрим положението. Срещнах се с много хора и обсъдихме проблемите на района. Оказа се, че имаме много ново строителство, но няма прилежаща инфраструктура. Няма достатъчно пътища, а част от хората имат проблем дори с достигането до метрото. Няма достатъчно детски градини", каза Стоян Цветков.

Той акцентира и върху сигурността в район „Надежда". „Имаме голям проблем. Хората ми казват, че даже са престанали да подават сигнали в полицията, защото нямат доверие, че ще се промени нещо", каза Цветков.

Към гражданите се обърна и кандидатът за кмет на район „Връбница" Владимир Петров: „Подкрепете ме, за да получи районът най-после кмет, който ще работи за поддържането на зелените площи, за чистотата, за уличното осветление и за инфраструктурата на върешнокварталните улици. Кмет, който ще изгражда спортни площадки и детски градини. Кмет, който ще работи реално за подобряване на жизнената среда в нашия квартал и който ще се ръководи единствено от интересите на местната общност".

Той се ангажира, като кмет на „Връбница", да реализира разширяването на „Ломско шосе", което е важно за живеещите в района. Владимир Петров допълни, че това трябва да стане при справедливо обезщетение на хората, чийто имоти попадат в разширението.