Георги Петков, кандидат за кмет на Добрич: Нужно е оптимизиране на работата между Общината и МВР
Секция: Коментари
15 Октомври 2019 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Петков, кандидат за кмет на Добрич: Нужно е оптимизиране на работата между Общината и МВР

/КРОСС/ Първостепенна задача на кмета на община Добрич е взаимодействието с органите обезпечаващи сигурността и спокойствието на нашите съграждани. Необходимо е изясняване на конкретни ангажименти на местната власт." Това заяви на среща с експерти от сектор "Сигурност" в Добрич кандидатът за кмет на града от Коалиция „БСП за България" Георги Петков. Той отправи предложение за оптимизиране на работата между Общината и МВР и разкритикува неефективността от работата на „Общинска полиция". Според него, ако Община Добрич и МВР работят в синхрон ще се повиши качеството на услугата „Сигурност" за добруджанци. „Нужен е диалог за локализиране на невралгичните зони с концентрация на висока престъпност и чести случаи на ПТП за ангажиране на Общината с конкретни мероприятия, свързани с осветяване на райони, ремонт на пътната настилка, изграждане на видеонаблюдение и други. Тя трябва да е партньор и на всички разяснителни кампании на МВР, с цел преневенция, както и да инициира включването на гражданите с инструментариума с който разполага."

По думите му важен елемент от взаимодействието между Общинска администрация и териториалните подразделения на силовото ведомство е достапът на хората до районните инспектори. Експертите се съгласиха, че гражданите слабо познават районните инспектори в града, а те са изключително важни за ефективната работа на органите на реда.

Георги Петков бе категоричен, че Общината трябва да се ангажира с предоставянето на подходящи помещения с необходимото обозначение за районните инспектори по места в Добрич, като това ще доведе до повишаване на доверието на гражданите в МВР и местната власт.

На срещата, кандидатът за кмет на Добрич - Георги Петков получи подкрепа от експертите за решенията, които предлага за сектор „Сигурност"